Välisriikides kasutatavate pistikupesade kokkuvõte | Lambimaailm
Levý banner
Pravý banner
Menüü
0 0,00
70 veel jäänud tasuta saatmiseks
Kategooria

Välisriikides kasutatavate pistikupesade kokkuvõte

Uudised ja teadaanded

Kas olete minemas välisriiki puhkusele? On asju, mis võivad teid Euroopas ja ka väljaspool Euroopat üllatada. Kas teadsite, et mõnes riigis on kasutusel erinevat tüüpi pistikupesad?

Millist tüüpi pistikupesasid on olemas?

Kui olete otsustanud minna puhkusele või ärireisile, ei saa te unustada mõnda toodet, mida on hädavajalik kaasa võtta. Näiteks on hotellis sülearvuti või laadija ühendamine tavaline asi, millele saate alati loota. Kuid enne mõnda riiki reisimist peate otsima lisainfot. Näiteks, kas seal on klassikalised pistikupesad või vajate hoopis adapterit, et saaksite kõik oma seadmed probleemideta ühendada.

Kõige tavalisemad tüübid, mida võite kohata näiteks väga populaarsetes sihtkohtades, nagu Horvaatia, Hispaania või Kreeka, on E, F ja C tüüpi pistikupesad.



E-tüüpi pistikupesa

Tšehhi Vabariigis on kõige levinumad ühefaasilised pistikupesad pingega 230 V. See on klassikaline pistikupesa, mille ülemises osas leiate vasakpoolse ja parema õõnsuse ning maandusklemmi. Seda tüüpi pistikupesa võib nimetada ka prantsuse tüübiks. Seda tüüpi pistikupesasid võib näha Tšehhi Vabariigis, Prantsusmaal, Belgias, Slovakkias või Poolas. Saate lõõgastuda, kui lähete nendesse riikidesse. Siin pole vaja adapterit.



F-tüüpi pistikupesa

Teine väga tuntud pesa tüüp  on F-tüüpi pistikupesa. Seda hüütakse ka kui Saksa pistikupesa või Schuko. Sellel pistikupesal pole maandusklemmi, selle asemel on kaks maanduslinti. Need on üleval ja all. Nagu juba võisite arvata, siis kasutatakse seda pistikupesa Saksamaal, aga ka mõnes Aafrika ja Aasia osas. Siin peate otsima veel lisainfot ja kaasa võtma adapteri.


C-tüüpi pistikupesa

Seda pistikupesa tuntakse euro pistikupesana. Seda kasutatakse seadmete jaoks, millel on topeltisolatsioon ja mis ei vaja maandusjuhet. Seda tüüpi pistikupesad sobivad E- ja F-tüüpi pistikupesadega.


Teised pistikupesa tüübid

Eelmised 3 tüüpi pistikupesa olid kõige tavalisemad, mida võime leida välisriikidest. Siiski on ka teisi, mittetraditsioonilisi tüüpe, millega võite reisides kokku puutuda.

J-tüüpi pistikupesa

Selle pistikupesaga saate kokku puutuda Šveitsis. See sarnaneb C-tüüpi pistikupesaga. Siiski on üks oluline erinevus, sellel on 3 klemmi. Keskmine ühendub maandusjuhtmega.


L-tüüpi pistikupesa

Itaaliasse minnes võite kohata erinevat tüüpi pistikupesasid. See sõltub konkreetsest kohast. Võite eest leida ka C- või F-tüüpi pistikupesa, kuid on veel üks tüüp, mis pole nii levinud. See on L-tüüpi pistikupesa. Sellel on ühes reas kolm klemmi. Neid võib olla isegi kahes versioonis.



K-tüüpi pistikupesa

Taani on ilus maa, mida kindlasti tasub külastada. Kuid isegi siit leiate teisi pistikupesasid kui need, millega oleme harjunud. See on K-tüüpi pistikupesa. Sellel on kolm klemmi. Kaks neist on ümmargused ja üks poolring. Need pistikupesad sobivad C-tüüpi pistikupesadega.


G-tüüpi pistikupesa

Tuntud on ka G-tüüpi pistikupesa. Seda on palju näha Suurbritannias. Sellel on ristkülikukujuline ristlõige ja kolm klemmi. Sellest võime kuulda ka seoses nn Suurbritannia standardiga BS 1363. Ühendkuningriik pole siiski ainus riik, kus neid pistikupesasid kasutatakse, neid leiame ka Seišellidelt, Maldiividelt ja teistest populaarsetest sihtkohtadest.


A- ja B-tüüpi pistikupesad

Kui lähete Jaapanisse või USA-sse, peaksite olema ettevaatlik. Neil on elektrivõrk üles ehitatud täiesti teistmoodi kui Euroopa riikides. USA tavaline pinge ei ole 230 V, nagu me siin harjunud oleme, vaid 110 kuni 120 V. Seega, kui teie seadmeid pole seda tüüpi pinge jaoks kohandatud, on teil probleem. Enamike seadmete, näiteks laadijate või sülearvutite puhul, pole see aga probleem. Teiste jaoks on siiski vaja lisainfot otsida.



Mõnes riigis, näiteks Tais, mis on samuti populaarne reisisihtkoht, võime kohata erinevat tüüpi pistikupesasid. Just seetõttu on alati vaja eelnevalt teada saada, millised pistikupesad teid teie majutuskohas ees ootavad.

Sõltuvalt külastatavast kohast, piisab võibolla hoopis ainult adapterist. Mõned adapterid pole aga tavapoodides sageli saadaval. Seepärast uurige natuke ette, kas saate õigeks ajaks endale sobivad adapterid.

Küsi mida tahes

Eva

Me aitame sind valiku tegemisel ja tehniliste probleemide puhul.

602 8400 (Esmaspäevast reedeni kella 8.00 ja 16.30 vahel)

Küsi

Copyright © 1994 – 2024 Donoci s.r.o., kõik õigused kaitstud. Isikuandmete töötlemine. i