Kuidas energiamärgist lugeda | Lambimaailm
Levý banner
Pravý banner
Menüü
0 0,00
70 veel jäänud tasuta saatmiseks
Kategooria

Kuidas energiamärgist lugeda

Uudised ja teadaanded

Reading the energy label is easier than it seems. We will prove it to you in the next few paragraphs.

Energiamärgis märgistab ja sorteerib tooteid vastavalt nende energiavajadusele. Teisisõnu aitame teil ette kujutada, milliseid tootekulusid võite oodata. Ja see motiveerib ka tootjaid looma parema kvaliteediga ja energiasäästlikumaid tooteid.

Mida energiamärgiselt lugeda saab?  

Praegune energiamärgiste vorm on väga lihtne. Toote pakendilt leiate kokku 7 energiaklassi, mis eristuvad värvi poolest (parimast rohelisest halvima punaseni) ja tähtede A-st G-ni. Täht A tähendab kõige vähem energianõudlikku allikat ja täht G kõige nõudlikum. Toote konkreetse klassi saate teada etiketi paremal küljel oleva musta noole ja valge tähe järgi. Märgistus sisaldab ka teavet tarbimise kohta kilovattides 1000 tunni kohta, mis vastab keskmisele aastasele majapidamise valgustusele. Energiamärgistelt leiate ka QR koodi, mille kaudu pääsete Euroopa toodete andmebaasi (EPREL). Sellest leiate üksikasjalikku teavet toote kohta.


Märkus: Veebisaidil saab energiamärgise asendada põhienergia noolega (leiate selle kohe pärast tootele vajutamist). Nool suunab teid konkreetse toote üksikasjalikumale etiketile.


Algne energiamärgiste sorteerimine

Võib-olla mäletate A+++, A++ ja teiste kategooriatega energiamärgiste algset sorteerimist. Pole ime, muudatus toimus alles hiljuti, märtsis 2021. Kõik tooted, mis tulid turule pärast 05.01.2021, peavad olema praegusel kujul. Ja 2024. aastal peaksite kohtuma ainult uute siltidega.

Miks muudatus toimus?

Muutusel oli mitu põhjust. Peamiselt seetõttu, et viimaste aastate areng on viinud selleni, et kõik elektrivalgustid, -seadmed ja -pirnid on muutunud üha energiasäästlikumaks ja säästlikumaks. Erinevused klasside A+, A++ või A+++ vahel segunesid. Ja nende samade tähtedega (plussmärkidega) märgistamine tekitas segadust. Uuel märgistusel on meile, tarbijatele, lisaks paremale orienteeritusele veel üks eelis - see on rangem. Näiteks kõrgeima klassi A+++ tooted võiks liigitada äsja kuni C-kategooriani. Praegu on isegi A- ja B-kategooriad peaaegu tühjad, mis loob tulevikus ruumi ka muudele innovatiivsetele ressurssidele.

Tootel ei ole energiamärgist

Vastavalt määrusele ei leia energiamärgist kõigilt valgustitelt. See kehtib järgmistel juhtudel:


Valgustid ilma valgusallikata. Ostes lühtri, lambid ja muud valgustid ilma valgusallikata, ei ole tootel energiamärgist. Valguse energiatarve tuleneb valgusallikast, mida klient ise valgustis kasutab.

Valgusallikat saab eemaldada. Tegemist on vahetatava valgusallikaga valgustiga. Energiaklassi leiate juhendist ja see kehtib ainult antud valgusallika kohta.

Valgusallikat ei saa eemaldada. See tähendab, et valgusti sisaldab valgusallikat, mis on valguse fikseeritud osa. Näiteks LED ribad. Energiatõhususe leiate sel juhul juhendist ja see kehtib ainult antud valgusallika kohta.

Muud erandid. Muud erandid, millel puudub energiamärgis, on näiteks akutoitel taskulambid, spetsiaalsed tehnoloogilised valgusallikad, mootorsõidukite valgusallikad või värvilised valgusallikad (jõulutuled ja muud väikesed dekoratiivesemed).


Küsi mida tahes

Eva

Me aitame sind valiku tegemisel ja tehniliste probleemide puhul.

602 8400 (Esmaspäevast reedeni kella 8.00 ja 16.30 vahel)

Küsi

Copyright © 1994 – 2024 Donoci s.r.o., kõik õigused kaitstud. Isikuandmete töötlemine. i